Udruženje građana italijanskog porijekla

Rino Zandonai Tuzla
Klub Trentina

Adresa: Mitra Trifunovića Uče 135, 75000 Tuzla
Telefon: +387 62 335 930
Fax: +387 35 397 614
E-mail: info@ugip-tz.ba
Broj tekućeg računa:
1610250013790052 (KM);
503012-06250004127 (EUR)

 
 
 
 

 

Trentini nel mondo
 

Svjetska asocijacija Trentinjana, sa sjedištem u Trentu, podržava udruženje Rino Zandonai i Klub Trentini na nekoliko načina.

Pruža mogućnost izgradnje kapaciteta članova udruženja obezbjeđujući učešće na obukama, seminarima i susretima Italijana. Svake godine pozivaju članove na različite susrete, i obezbjeđuju skoro kompletno pokrivanje troškova učesnika koji dolaze na obuke i druge prigode. Na sesije izgradnje kapaciteta obično ide po četiri člana udruženja iz Tuzle. Druga udruženja Italijana u BiH ne koriste ovu priliku zbog nedovoljnog interesa i starosne strukture članova udruženja. Godišnji iznos podrške, preveden i novčanu vrijednost, je oko 2.800 EUR. 

Obezjeđuju novčanu podršku za projektne aktivnosti na godišnjem nivou u iznosu oko 2.100 EUR. Sredstva se traže na osnovu predloženog godišnjeg plana aktivnosti udruženja, a Trentini nel mondo odobravaju iznos sredstava na osnovu predloženih aktivnosti i njihovog rasploživog budžeta. Sredstva je moguće dobiti samo ako se dostavi plan aktivnosti i izvještaj o realizovanim aktivnostima. Ovaj vid podrške je započet 2012. godine, a Udruženje Rino Zandonai ima pozitivna iskustva sa ovim načinom finansiranja aktivnosti udruženja. I u ranijem periodu asocijacija je donirala sredstva za projektne aktivnosti - za manifestaciju Dan italijanske kuhinje u Tuzli.

Realizuje socijalni program na način da za odabrane korisnike socijalne pomoći u Tuzli obezbijedi i administrira dodjelu pomoći koju donira Provincija Trento http://www.consiglio.provincia.tn.it/. Na godišnjoj osnovi, pomoć se dodijeli za oko 19 obitelji u različitim iznosima (ovisno o socijalnom statusu primaoca pomoći), a to je obično oko 600 EUR godišnje.  

Obezbjeđuju kvalitetne kontakte i informacije koje traže članovi udruženja iz Tuzle. Ovim načinom su članovi udruženja dobili informacije o mogućnostima školovanja - studiranja u Trentu, mogućnostima sezonskih poslova u Italiji, mogućnosti posjete italijanskim obiteljima, mogućnostima koje pruža WEB stranica asocijacije Trentini nel mondo (formiranje baze podataka eksperata, radio Trentini nel mondo, itd). Na mjesečnoj osnovi poštom dostavlja jedan primjerak magazina Trentini nel mondo.  

sett_2012
 

www.trentininelmondo.it

www.consiglio.provincia.tn.it

 

 


 
 
     
POČETNA | SLIKA UDRUŽENJA | VIJESTI | PROJEKTI | OBITELJI | ARHIVA | $ | UDRUŽENJA ITALIJANA | ZAKONI | FORUM | DOWNLOAD
     
UG Rino Zandonai Tuzla © 2012, by H@ck